Sporters in het zonnetje tijdens 39e Sportgala

In een gezellig en sportief ingerichte sporthal de Kruidenwijk vond afgelopen zaterdag het 39e Sportgala van de gemeente Hellendoorn plaats.

Na een afwezigheid van drie jaar konden er eindelijk weer een sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent gehuldigd worden. Ook was er een prijs in de categorie Andere Sporten, welke niet NOC*NSF verbonden zijn. De presentatie was in handen van Bert Hoogenkamp.
Bij elke bekendmaking steeg de spanning tot een hoogtepunt. Want wie ging er met de prijzen vandoor?! Alle genomineerde sporters werden naar voren gehaald en in het zonnetje gezet. Met enkele anekdotes en zelfs een klein cadeautje werden alle winnaars per categorie bekendgemaakt.

Tussendoor kon het publiek genieten van enkele demonstraties van de dansgroep Unite van Fysion, Taekwondo en een video van Twee12 Crossfit. Burgemeester Jorrit Eijbersen liet tijdens de taekwondo-demonstratie zien dat ook hij een plank door midden kon slaan. Dit jaar konden de inwoners van onze gemeente wederom meestemmen op de kandidaten. In totaal werden meer dan 1600 stemmen uitgebracht. Een resultaat waar de werkgroep Sportverkiezing heel blij mee is.

2022 liet zien dat de gemeente Hellendoorn vele topsporters binnen haar grenzen heeft en dat leverde de volgende sporters van het jaar op:

Sportman: Jeffrey Hoogland
Sportvrouw: Lynn Valk
Sportploeg: Het Ravijn heren 1
Sporttalent: Nikki Löwik
Overige sporten: Cheerleading