Genomineerden Sportverkiezing 2023 bekendgemaakt

De genomineerden voor de Sportverkiezing 2023 zijn bekend. Maandag 22 januari hebben enkele leden van de Stichting Sportverkiezingen Gemeente Hellendoorn de genomineerden bezocht om hen van dit heuglijke feit op de hoogte te brengen. De winnaars in alle categorieën worden op zaterdag 3 februari bekendgemaakt tijdens het feestelijke Sportgala in de sporthal in De Kruidenwijk.

Dit jaar kon het publiek ook weer een stem uitbrengen voor de Sportverkiezing. Meer dan 3000 mensen brachten via de website (www.sportverkiezinghellendoorn.nl – gemaakt door Smaakreclame.nl) een stem uit op hun favoriete sporters. De uitslag van deze stemronde telde mee in de einduitslag. Vorige week heeft de vakjury bij elkaar gezeten om haar stem uit te brengen. De lijst met genomineerden ligt klaar!

Er zijn vijf categorieën: Sportvrouw, Sportman, Sporttalent, Overige Sporten en Sportploeg.
De genomineerden in willekeurige volgorde:

Sportploeg
NKC’51 – Korfbal
MCHN 1 – Motorcross
ZPC Ravijn jongens o.15 jaar – Waterpolo

Sportman
*Frank Hosmar – Para dressuur
*Jeffrey Hoogland – Baanwielrennen
*Pim Ronhaar – Veldrijden
*Nick van Rooyen – Paardrijden

Sportvrouw
*Ayla Willems – Turnen
*Esther Nijman-Nijenkamp – Para Badminton
*Sabine Meijerink-Zweers – Rally

Overige Sporten
*JONI Connect – Dance Stars
*Seniorteam Advendo – Twirl
*Woltéra Dubbink – Hondensport

Sporttalent
Luuk Lepelaar – Springen
Cas Valk – Motorcross
Pien Gorter – Waterpolo
Laure Gottemaker -BMX

Wie zijn de sporthelden van de gemeente Hellendoorn van het jaar 2023? We zullen het over een paar dagen weten… Tussen de bekendmakingen van alle winnaars door kan het publiek genieten van enkele optredens en demonstraties. De zaal wordt omgetoverd tot een heuse sportarena. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De presentatie van deze avond is in handen van Bert Hoogenkamp. Hij wordt muzikaal ondersteund door DJ Boet. HOi tv zorgt ervoor dat de gehele uitreiking live te volgen is op de lokale televisie. Aanvang 20.00 uur.