Geen sportverkiezing en gala vanwege coronavirus

Er zullen dit jaar geen sporters van het jaar verkozen worden tijdens het Sportgala Gemeente Hellendoorn. Het evenement is uitgesteld tot 2022. Vanwege het coronavirus zijn er inmiddels zo veel sportwedstrijden en -evenementen afgelast of uitgesteld, dat er geen sprake meer is van een volwaardig sportjaar.

De wél geleverde topprestaties uit 2020 tellen nu mee voor de sportverkiezingen van 2021. “Er is inmiddels zo veel sport geschrapt dat je niet meer over een Sportman of Sportvrouw van het Jaar kunt spreken. Minimaal de helft van de sport van 2020 is weggevallen”, legt een woordvoerder van de werkgroep sportverkiezing uit. “De sport is hard geraakt door het coronavirus. Voor het eerst organiseren we begin 2022 de sportverkiezingen over een periode van twee jaar, namelijk 2020 en 2021.”

De wel geleverde sportprestaties kunnen alvast aangemeld worden via de website: www.sportverkiezinghellendoorn.nl. Aanmelden kan voor de categorieën: Sporttalent, Sportploeg, Andere Sporten (niet noc/nsf), Sportvrouw en Sportman.